15/11/13

Codonyat. Sabors, colors i aromes de tardor

No podíem desaprofitar l'oportunitat aquesta tardor d'omplir el rebost per una bona temporada amb la conserva de codony, tan carregat com anava el codonyer del jardí.
Vam recollir una pil·la d'aquests aromàtics fruits i el passat cap de setmana ens vam dedicar a elaborar codonyat, la dolça pasta de fruita que s'ha guanyat un lloc d'honor les cartes de postres de tardor dels nostres millors restaurants.
Amb 1/2 quilo de codonys, una llimona i 1/2 quilo de sucre en tenim prou per a obtenir un lingot com aquest de la foto. I, a partir d'aquí, a fer volar la imaginació!
La combinació més popular és amb qualsevol tipus de formatge. Tot i que els més habituals són els de cabra i el fresc, també resulta excel·lent amb d'altres de més forts com el parmesà, el camembert o el formatge blau. I la presentació pot ser d'allò més variada: apetitoses delícies en broquetes, montaditos, culleretes, entrepanets, canapès, tapes o farcellets, un assortiment de formatges decorats amb fruits secs i, fins i tot, l'hem tastat en formats més sofisticats com l'arrebossat o el pastís de codonyat i formatge.
En entrants i plats principals el podem trobar en amanides de tardor, acompanyat de ruca, formatge de cabra i fruits secs, com a farciment d'una truita, o condimentant un bon filet de vedella o de porc. Receptes ben fàcils i per a tots els gustos!

No hay comentarios:

Publicar un comentario